Niet alleen moet tegenwoordig het voedsel gezonder, maar mensen willen hun hele levensstijl gezond hebben. Daarom zijn steeds meer mensen naast gezond eten, ook vaker sporten en maken ze gebruik van gezonde verzoringsproducten voor de huid.

Omdat steeds meer mensen hier mee bezig zijn, is het aanbod voor gezonde en goede cosmetica steeds groter aan het worden. Er zijn steeds meer merken op de markt die rekening houden met de gezondheid van het lichaam en met de natuur. Maar helaas zijn nog niet alle reinigingsproducten zover dat zij geen giftige stoffen meer gebruiken in hun producten.

Veel make-up merken gebruiken chemische stoffen. De chemische stoffen die helaas nog steeds in veel reiniging- en verzorgingsproducten zijn te vinden, zijn niet goed voor je lichaam en niet voor de natuur. Daarom zijn steeds meer make-up merken opzoek naar een alternatief voor de chemische stoffen in de producten en wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het gebruik en het effect van deze stoffen.


Chemische stoffen in make-up worden gebruikt om bijvoorbeeld het lekkere geurtje aan een lotion te geven of om de make-up een aantrekkelijke kleur te geven. Maar, dit is ook mogelijk met natuurlijke producten, door bijvoorbeeld gebruik te maken van aloe vera of lavendel. Producten die enkel deze producten bevatten hoeven niet op dieren getest te worden en zijn dus beter voor jou en voor de natuur.

Omdat er veel alternatieven zijn, hoef het allemaal niet duurder te worden dan dat het was. Veel eigen merken zoals HEMA, ETOS maar ook Euroshopper, gebruiken geen giftige stoffen in hun verzorgingsproducten en laten zo zien dat het voor elk merk mogelijk is om over te stappen op natuurlijke ingrediƫnten.

Natuurlijk is het nu de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen producten gaan gebruiken die geen giftige stoffen bevatten. Ben je benieuwd of jouw make-up giftige stoffen bevat of wil je meer informatie? Kijk dan in het merkenoverzicht of jouw make-up erbij staat.