Bijna alle vrouwen hebben hun eigen schoonheidsritueel in de ochtend en in de avond. Reinigingsproducten, lotion, nachtcreme, dagcreme en mascara, wordt door gemiddeld 85 procent van de Nederlandse vrouwen gebruikt. Vrouwen willen er verzorgt uitzien, want de huid is toch het visitiekaartje van jezelf. 

Omdat heel je lichaam bedekt is met huid, is het belangrijk dat deze goed verzorgt wordt. Daarom houden steeds meer vrouwen (maar ook mannen) zich bezig met wat ze eigenlijk allemaal op hun huid smeren. Welke foundation is eigenlijk het best voor je huid? Waar zit zo min mogelijk parfum in? Welke make-up is niet getest op dieren?

Steeds meer mensen gaan bewust om met hun lichaam en willen weten welke stoffen zij op hun lichaam smeren. Alles wat op je huid gesmeerd wordt, wordt opgenomen via je huid door je lichaam. Als er giftige stoffen door je lichaam worden opgenomen, schaadt dit je lichaam. En al je lichaam zich niet goed voelt, is dit ook te zien aan de buitenkant. Je straalt minder en voelt je minder goed. Daarom is het voor veel vrouwen belangrijk dat zij make-up gebruiken die geen giftige stoffen bevatten. 

Veel verzorgingsproducten bevatten giftige stoffen. Zo is er veel make-up op de markt te vinden dat vol zich met chemicaliën. Deze giftige stoffen worden gebruikt, om het product een lekker geurtje te geven, of om het juist een mooie kleur te geven, of om er voor te zorgen dat het product langer houdbaar blijft. Deze giftige stoffen die in de verzorgingsproducten zitten zijn giftig en dus slecht voor jouw lichaam én voor de natuur. Helaas worden veel verzorgingsproducten nog steeds getest op dieren. Deze dieren worden vaak gehouden onder slechte omstandigheden en zien weinig daglicht. 

 
Inmiddels zijn er genoeg alternatieven voor dierproeven én is het moglijk om make-up te komen die helemaal geen giftige stoffen bevat. Wil je meer weten over producten die giftige stoffen bevatten of ben je benieuwd hoe jij jouw steentje bij kunt dragen aan een beter milieu zonder producten die gifstoffen bevatten? Kijk op proefdiervrij.nl voor meer informatie.